2011. október 18., kedd

évezredek óta az arany bűvöletében

1 comments
Gyakorlatilag naponta találkozom valamelyik helyi médiában ( rádió vagy sajtó) azzal a reklámmal hogy milyen sok munkahelyet teremthet ha a verespataki bányát újra megnyitják ... és elgondolkoztam hogy ezt minek is kell reklámozni ? A lakosság fog dönteni erről ? Mikor döntött a nép egy ilyen ügyben ? Népszavazást írnak ki majd erre ? Hiszen ezt Bukarestben döntik el ... bár gondolom itt inkább csak a közvélemény-t próbáljak befolyásolni számukra kedvező irányban hogy a majdani esetleges megnyitás ténye ne keltsen a lakosság körében felháborodást (nem mintha ez számítana odafenn a parlamentben)

Az más kérdés hogy ez a bánya megnyitása kinek érni meg , mert az államnak biztos hogy nem hisz a profitot és valamelyest az ÁFÁ-t is majd egy offshore cégen keresztül úgyis kiviszik az országból, a bányászok majd éhbérért dolgoznak majd, mi marad itt ? A környezetszennyezés .

1 comments:

Spectator írta...

Szédítés az a kampány. Korrekt, tájékoztató ez a cikk. Mindenben egyetértek, csak így tovább. Örvendek, hogy visszatértél a blogolók sorába. ;)

Megjegyzés küldése

 
Páll Tibor blogja | © 2011 Design by DheTemplate.com and Theme 2 Blog

Find more free Blogger templates at DheTemplate.com - Daily Updates Free Blogger Templates