2012. január 30., hétfő

bátorság

0 comments
A napokban olvastam egy cikket mely a pénteki tanácsülésen szavazásra bocsájtott határozattervezetről tájékoztatott, éspedig a városunk hivatalos nevének a Csíkszeredára való módosítását tárgyalta, és a cikk végén megragadott Ráduly Róbert Kálmán polgármester úr nyilatkozata melyet itt és most meg is osztok : "... A szavazás során a városatyák egyöntetűen tartózkodtak. „Bátran viselkedett a testület. Eljátszhatta volna, hogy leveszi napirendről, egy ideig még nem foglalkozik a kérdéssel, vagy elfogadja, elküldi a prefektus intézményéhez, aki majd visszadobja. Inkább megállította ezt a történetet, és ez szerintem egy bátor magatartás volt” – vélekedett a szavazás kapcsán Ráduly Róbert Kálmán polgármester. ..." és nemigazán értettem hogy lehet egy tartózkodás hogy lehet bátor cselekedet, vagy az a bátor cselekedet hogy napirendre tűzte ezt a kérdést ? Hiszen ezt a határozattervezetet napirendre való tűzését városunk lakóinak kb. 5% írta alá, ezáltal bármilyen kellemetlen is lehetett a tanács számára szinte kutyakötelessége hogy az általa képviselt lakóinak a kérését figyelembe vennie, hiszen papírforma szerint őket képviselik.

Vagy az a bátor cselekedet hogy megállította ezt a "történetet" ? 
Napirendre tűzni egy határozattervezetet amelyet az általuk képviselt városlakók 5% írt alá szintén nem lehet bátor cselekedet, hiszen az szinte kötelesség.
Megállítani egy 5% által képviselt kérést - ez lehet a bátor cselekedet ?
Vagy van egy 4-ik lehetőség ? 
Továbbá kihangsúlyoznám a félreértések elkerülése végett hogy nem a határozattervezet tárgyának helyességét taglalom -itt csak annyit jegyeznék nagy általánossággal, hogy egy elérendő cél esetén amennyiben az adott célt el szeretnénk érni akkor nem azokat a kérdéseket nézzük amelyek nem vezetnek oda, hanem azokat keressük melyek odavezetnek - ez általában a nehezebb út. De mint a mellékelt ábra is mutatja ezen határozattervezet a legcsekélyebb támogatásra sem talált a tanács részéről, vagyis a 17 tanácsos + a polgármester + 2 alpolgármester közül egy se képviseli azt az 5% - ot
Tartózkodással szavazni, tudtommal nem bátor cselekedet .
Ebben a történetben bátor cselekedet lehetett volna a szavazáskor IGEN-el szavazni vagy max. NEM-el.

0 comments:

Megjegyzés küldése

 
Páll Tibor blogja | © 2011 Design by DheTemplate.com and Theme 2 Blog

Find more free Blogger templates at DheTemplate.com - Daily Updates Free Blogger Templates